YEVROPA MIGRATSIYA SIYOSATINING INSON HUQUQLARI BILAN MUVOFIQLIGI: TAHLIL VA TAKLIFLAR - Marat Sharipov Ilyosbay o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Yevropa Ittifoqining migratsiya siyosati inson huquqlari tamoyillari bilan qanchalik muvofiqligi tahlil qilinadi. Migratsion oqimlar, xavfsizlik masalalari va transmilliy tahdidlar sharoitida inson huquqlarini to‘liq ta’minlash muammolari ko‘rib chiqiladi. Maqolada Yevropa Inson huquqlari sudi amaliyoti, YeI qonunchilik hujjatlari, shuningdek, mavjud institutsional mexanizmlar asosida tahlil o‘tkazilib, ularning inson huquqlari bilan ziddiyatli jihatlari aniqlanadi. Yakunda muvozanatga erishish bo‘yicha konseptual va amaliy takliflar bildirilgan.