QORAQALPOG‘ISTON RESPUBLIKASI SHAROITIDA OLMANING KECHPISHAR NAVLARINI SAQLASH USULLARINI TADQIQ QILISH - Ismetova Gulnora Sirg‘abaevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda Qoraqalpog‘iston Respublikasining agroiqlimiy sharoitida olmaning kechpishar navlarini saqlash bo‘yicha samarali usullar o‘rganildi. Mahsulot sifatini saqlab qolish, saqlash muddati davomida hosilning yo‘qolishini kamaytirish va bozorboplikni ta’minlash yo‘llari tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari Qoraqalpog‘iston sharoitida zamonaviy saqlash texnologiyalarining joriy etilishi zarurligini ko‘rsatdi.