ZIYORAT TURIZMINING GEOGRAFIK JIHATLARI - Safarov I.B; Abdishukurova M.A (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ziyorat turizmining geografik jihatlari, uning tarqalishi, infratuzilma va tabiiy-madaniy muhitga ta’siri chuqur o‘rganildi. Ziyorat turizmi ko‘plab mamlakatlarda iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy rivojlanishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ziyorat maskanlarining joylashuvi, geografik omillar, transport va xizmat ko‘rsatish tizimlari hamda ziyorat turizmining ekologik va madaniy muhitga ta’siri tahlil qilindi.