O’ZBEKISTONDA OLIY TA’LIM TIZIMINING SHAKLLANISHINING NAZARIY ASOSLARILARI - Murodullayeva.M.E.; Pulatova.M.B (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O’zbekistonda oliy ta’lim tizimining shakllanishi va uning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida mamlakatimizdagi oliy ta’lim sohasining tarixiy rivojlanish bosqichlari, islohatlar va o’zgarishlar yoritilib, ularning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati ko’rib chiqilgan. Maqola ilmiy metodlarga asoslanib, zamonaviy ta’lim tizimini takomillashtirishga qaratilgan strategik tavsiyalarni ham o’z ichiga oladi.