DOLZARB 90 KUN: TA’LIM, IJOD VA SPORT ORQALI SOG‘LOM AVLOD SARI - Abdullayeva Gulandom Ibodullayevna; Matniyozova Karima Qadamboyevna; Yoqubov Nurbek Bog’ibekovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola “Dolzarb 90 kun” loyihasining ta’lim, ijod va sport yo‘nalishlaridagi tadbirlarini keng qamrovli tahlil qiladi. Loyiha yoshlarning yozgi ta’tilini mazmunli tashkil etish, ularni zararli odatlardan himoya qilish va sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilishga qaratilgan. Maqolada mamlakatimizda amalga oshirilayotgan fan to‘garaklari, ijodiy va madaniy tadbirlar, sport musobaqalari hamda raqamli ta’lim platformalarining yoshlar rivojiga ta’siri real misollar, statistik ma’lumotlar va ekspert fikrlari asosida yoritilgan. Shuningdek, loyiha doirasida yoshlarning ijtimoiy faolligi, ko‘ngillilar harakati va milliy ma’naviyatni rivojlantirishga qaratilgan tadbirlar ham batafsil ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari “Dolzarb 90 kun” loyihasining yosh avlodni sog‘lom, bilimli va ma’naviy barkamol etishda muhim vosita ekanligini tasdiqlaydi hamda kelajakda uning yanada takomillashtirilishi va kengaytirilishiga doir tavsiyalarni o‘z ichiga oladi. Maqola yoshlar siyosati, ta’lim va madaniyat sohasida faoliyat yurituvchi mutaxassislar, pedagoglar hamda davlat boshqaruvi organlari uchun qimmatli manba hisoblanadi.