ISH BERUVCHI VA XODIMNING HUQUQ VA MAJBURIYATLARI, ULAR OʻRTASIDAGI HUQUQIY MUNOSABATLAR VA BU MUNOSABATLARNING QONUNCHILIK HUJJATLARI BILAN TARTIBGA SOLINISHI. - Avazov Jamshid Ahad oʻgʻli; Avlyoqulov Adham Alisherovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada ish beruvchi va xodim o‘rtasidagi huquqiy munosabatlar, ularning huquq va majburiyatlari hamda bu munosabatlarning mehnat qonunchiligi orqali tartibga solinishi yoritilgan. Mehnat shartnomasi, ichki mehnat tartibi qoidalari, O‘zbekiston Respublikasining Mehnat kodeksi kabi asosiy normativ-huquqiy hujjatlar doirasida tomonlarning o‘zaro javobgarligi, mehnat shartlarining bajarilishi va nizolarni hal etish mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ishchi va ish beruvchining teng huquqliligi, mehnatga haq to‘lash, mehnatni muhofaza qilish va mehnat nizolarini oldini olish masalalari ham chuqur ko‘rib chiqiladi.