INNOVATSION MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TIJORAT BANKLARI RESURSLARINI BOSHQARISHNI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Maxammadjonov Jasurbek; L.A.Mamajonov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada innovatsion moliyaviy texnologiyalar asosida tijorat banklari resurslarini boshqarishni takomillashtirish masalasi nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Hozirgi globallashuv davrida raqamli texnologiyalar, fintech yechimlar, avtomatlashtirilgan risk boshqaruvi va big data asosidagi tahlillar tijorat banklari uchun resurslarni samarali boshqarishning asosiy vositasiga aylanmoqda. Maqolada raqamli bank xizmatlari, sun’iy intellekt va blokcheyn texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari, moliyaviy resurslarni nazorat qilish va optimallashtirish imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston tijorat banklari faoliyati tahlil qilinib, xalqaro ilg‘or tajriba bilan qiyosiy o‘rganiladi. Tadqiqot asosida milliy bank amaliyoti uchun innovatsion boshqaruv mexanizmlarini joriy etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.