TIJORAT BANKLARIDA MOLIYAVIY RESURSLARNI SHAKLLANTIRISH MANBALARI VA ULARNI SAMARALI BOSHQARISH MEXANIZMLARI - Maxammadjonov Jasurbek; L.A.Mamajonov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tijorat banklarida moliyaviy resurslarni shakllantirishning asosiy manbalari va ularni samarali boshqarish mexanizmlari ilmiy- nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil etiladi. Tijorat banklari moliyaviy tizimning markaziy bo‘g‘ini sifatida resurslarni jalb etish, ularni muvozanatli taqsimlash va iqtisodiyotga yo‘naltirishda asosiy o‘rin egallaydi. Maqolada depozitlar, interbank kreditlari, kapital qo‘yilmalar va xalqaro moliya institutlari resurslari asosida moliyaviy resurslarni shakllantirish manbalari yoritiladi hamda risklarni boshqarish, likvidlikni ta’minlash va rentabellikni oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi. O‘zbekiston tijorat banklari tajribasi va ilg‘or xorijiy amaliyot qiyosiy tahlil qilinib, milliy bank tizimiga mos strategiyalar ishlab chiqiladi