TIJORAT BANKLARI AKTIVLARINI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY TAMOYILLARI VA DIVERSIFIKATSIYA STRATEGIYALARI - Olimjonov Maxammadamin; R.B.Tursunov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tijorat banklari aktivlarini boshqarishning zamonaviy tamoyillari va diversifikatsiya strategiyalari ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Hozirgi zamonaviy moliya bozorida bank aktivlari portfelini sifatli shakllantirish va diversifikatsiya qilish moliyaviy barqarorlikni oshirishning muhim omillaridan biri hisoblanadi. Maqolada tijorat banklarining aktivlari tuzilmasi, ularning samarali boshqaruv prinsiplari, aktivlar sifatini ta’minlash va risklarni kamaytirishda diversifikatsiyaning o‘rni atroflicha o‘rganiladi. Shuningdek, O‘zbekiston tijorat banklari amaliyoti real ma’lumotlar asosida tahlil qilinib, ilg‘or xorijiy tajriba bilan solishtiriladi. Tadqiqot asosida milliy bank tizimi uchun mos diversifikatsiya strategiyalari bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.