TIJORAT BANKLARI AKTIVLARINING SIFATINI OSHIRISHDA DIVERSIFIKATSIYANING ROLI - Olimjonov Maxammadamin; R.B.Tursunov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tijorat banklari aktivlarining sifatini oshirishda diversifikatsiyaning o‘rni nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Bugungi kunda bank aktivlarining sifati moliyaviy barqarorlikning asosiy ko‘rsatkichlaridan biri bo‘lib, u risklarni kamaytirish va daromad manbalarini kengaytirish orqali ta’minlanadi. Maqolada diversifikatsiyaning mohiyati, bank aktivlari portfelini diversifikatsiya qilish yo‘llari, risklarni boshqarish va aktivlar sifatini yaxshilash bo‘yicha ilg‘or xorijiy tajriba o‘rganiladi. Shuningdek, O‘zbekiston tijorat banklari faoliyati misolida real tahlil berilib, milliy banklar uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.