IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA TASHQI VA ICHKI BANK KREDITLARINING TA’SIRI - Abduraimov Javohir; X.A.Mo‘ydinov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tashqi va ichki bank kreditlarining iqtisodiy o‘sish jarayonidagi o‘rni va ahamiyati chuqur tahlil etiladi. Iqtisodiyotni rivojlantirishda mahalliy moliya manbalarining yetarli emasligi ko‘pincha tashqi kreditlarga bo‘lgan ehtiyojni oshiradi. Shu bilan birga, ichki bank kreditlash tizimi milliy iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda asosiy vosita sifatida qaraladi. Tadqiqotda ichki va tashqi kredit manbalarining o‘zaro bog‘liqligi, ularning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri va rivojlanish istiqbollari o‘rganiladi. Tahlil jarayonida banklar faoliyatining kreditlash siyosati, risklarni boshqarish mexanizmlari, davlatning tartibga solish roli hamda xalqaro tajribalar asosida takliflar ishlab chiqiladi. Maqola natijalari O‘zbekistonning zamonaviy bank tizimi orqali iqtisodiy o‘sishni barqarorlashtirish va investitsiya muhitini yaxshilashga oid tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.