IQTISODIYOT RIVOJLANISHIGA TAʼSIR QILUVCHI OMILLAR - Kamronbek Ravshanov Odiljon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada iqtisodiy rivojlanishga taʼsir qiluvchi asosiy omillar kompleks yondashuv asosida tahlil qilinadi. Iqtisodiy oʻsish va rivojlanish murakkab jarayon boʻlib, unga bir qator makroiqtisodiy, mikroiqtisodiy, institutsional va tashqi omillar taʼsir koʻrsatadi. Maqolada inson kapitali, texnologik taraqqiyot, institutsional sharoitlar, tabiiy resurslar, infratuzilma, makroiqtisodiy barqarorlik va global iqtisodiy integratsiya kabi muhim omillar ilmiy adabiyotlar va zamonaviy iqtisodiy nazariyalar asosida yoritiladi. Har bir omilning iqtisodiy taraqqiyotdagi oʻrni va ularning oʻzaro bogʻliqligi chuqur tahlil qilinadi.