YENGIL SANOAT KORXONALARI RIVOJLANISHIGA TAʼSIR QILUVCHI OMILLAR - Muxtorov Yahyobek Muhiddin o‘g‘li; R.D.Atajanova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola yengil sanoat korxonalarining barqaror rivojlanishiga taʼsir qiluvchi asosiy omillarni har tomonlama tahlil qiladi. Tadqiqotda iqtisodiy, texnologik, ijtimoiy, ekologik va institutsional omillar alohida koʻrib chiqilgan. Maqolada global iqtisodiyotdagi oʻzgarishlar, zamonaviy texnologiyalarning joriy etilishi, isteʼmolchilar talablarining oʻzgarishi, barqarorlikka intilish va davlat siyosatining oʻrni yoritilgan. Shuningdek, Oʻzbekiston yengil sanoati oldida turgan chaqiriqlar va imkoniyatlar tahlil qilinib, korxonalarning raqobatbardoshligini oshirish va innovatsion rivojlanishini taʼminlash boʻyicha tavsiyalar berilgan.