BRONXIAL ASTMAGA KASALLIGIGA ZAMONAVIY YONDASHUV - To’lanboyeva Shohsanam Sobirjon qizi; Bokiyeva Ch.Sh (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada bronxial astmaga zamonaviy yondashuvlar, diagnostika usullari, davolash strategiyalari va profilaktika choralari atroflicha o’rganiladi. Maqola bronxial astma bilan og’rigan bemorlarning hayot sifatini yaxshilashga qaratilgan so’nggi ilmiy yutuqlar va klinik tavsiyalarga e’tibor qaratadi. Unda kasallikning patofiziologiyasi, genetik va ekologik omillarning ta’siri, shuningdek, individual davolash rejalarini ishlab chiqishda qo’llaniladigan farmakologik va nofarmakologik usullar ko’rib chiqiladi. Maqolada shuningdek, astma nazorati, bemorlarni o’qitish va kasallikning uzoq muddatli boshqaruvi muhimligi ta’kidlanadi.