МАХАЛЛИЙ, ХОРИЖИЙ НАВЛАРИНИНГ ЎСИШ ВА РИВОЖЛАНИШ ФАЗАЛАРИ - Примқулов Авазбек Умматқулович; Норбутаева Бегойим Хусан қизи (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мазкур мақолада Сирдарё вилояти шароитида соянинг махаллий ва хорижий навларини ўсиши,ривожланиши, фазаларини ўзаро боғликларини ўрганиш, Вегетация фазаларининг давомийлиги ўртасидаги ўзаро корреляцион боғланишлар бўйича Тўмарис Ман ва Селекта-302 навлари ўзаро ўхшаш натижани қайд этган бўлса Вилана нави улардан фарқ қилди. Тўмарис Ман ва Селекта-302 навларида вегетация даврининг давомийлиги барча фазаларга, Вилана навида кўпроқ униш куни ва пишиш фазаларига боғлиқлиги бўйича қисқача маьлумотлар келтирилган.