БАСКЕТБОЛЧИЛАРНИНГ ТЕХНИКАСИНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА ЗАМОНАВИЙ ТРЕНАЖЁР ВА СИМУЛЯТОРЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ - Жўрабоев Мирзамурод Тўравой ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мазкур мақолада баскетболчиларнинг техник маҳоратини ривожлантиришда замонавий тренажёр ва симуляторлардан фойдаланишнинг аҳамияти таҳлил қилинган. Шунингдек, замонавий спорт технологияларининг ўзига хос имкониятлари, шутинг машиналари ва виртуал реаллик асосидаги симуляторлар орқали машғулот жараёнини самарали ташкил этиш усуллари ёритилган. Илмий ёндашув асосида техник кўникмаларни аниқлаш, тузатиш ва ривожлантириш орқали спортчиларда юқори натижаларга эришиш имкониятлари асосланган. Мақола баскетбол бўйича мураббийлар, спорт тадқиқотчилари ва мутахассислар учун амалий ва назарий қимматга эгадир.