12–14 ЁШЛИ ФУТБОЛЧИЛАРДА ТЕЗКОРЛИК ВА КУЧ СИФАТЛАРИНИ ОШИРИШ МЕТОДИКАСИ - Джаппаров Флюр Фатхуллаевич (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мазкур мақолада 12–14 ёшли футболчиларда жисмоний сифатлар, айниқса, тезкорлик ва куч қобилиятларини шакллантириш ва ривожлантиришга қаратилган самарали машғулот усуллари таҳлил қилинади. Илмий тадқиқот натижаларига асосланиб, ёш футболчиларнинг функционал ва физиологик ўзгаришлари кузатилади, шунингдек, замонавий методик ёндашувлар ва амалиётчи мутахассисларнинг тавсиялари асосида тизимли машғулот дастури ишлаб чиқилади.