ЁШ ФУТБОЛЧИЛАРДА ЮГУРИШ СПРИНТЛАРИ ВА УЛАРНИНГ САМАРАДОРЛИГИ - Джаппаров Флюр Фатхуллаевич (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мазкур мақолада ёш футболчилар тайёргарлигининг муҳим йўналишларидан бири бўлган спринт югуриш машқларининг самарадорлиги таҳлил этилади. Спринт югуриш нафақат тезкорликни, балки ҳаракатланиш динамикасини, жарима майдонидаги реакция тезлигини ва ўйиндаги ҳужумкорликни шакллантиради. Илмий тадқиқотлар ва амалиётлардаги кузатувлар натижасида, спринт машқларининг тўғри режалаштирилиши ёш футболчиларнинг функционал ҳолати, умумий жисмоний ҳолати ва техник кўникмаларига ижобий таъсир кўрсатиши исботланган. Мақолада турли тажриба натижалари, мутахассислар фикрлари ва самарадор машғулот усуллари ёритилган.