ЁШ ФУТБОЛЧИЛАРДА МАХСУС ЖИСМОНИЙ СИФАТЛАРНИ РИВОЖЛАНТИРИШ УСУЛЛАРИ - Миржамолов Сирожиддин Хайриддинович (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мазкур мақолада ёш футболчиларнинг спорт тайёргарлигида муҳим ҳисобланган махсус жисмоний сифатларни (тезкорлик, куч, чидамлилик, ҳаракат координацияси) шакллантириш ва ривожлантиришнинг самарали усуллари ёритилган. Шунингдек, замонавий спорт методикаси, спорт технологиялари ва тажрибали мураббийларнинг фикрлари асосида ишлаб чиқилган методик ёндашувлар ҳақида фикр юритилади. Мақола ёш футболчиларни тайёрлашда амалиётчи мураббийлар, спорт мактаблари ўқитувчилари ва ота-оналар учун фойдали бўлиши мумкин.