NIKEL QOTISHMASINI TOZA HOLDA ERITISH TEXNOLOGIK JARAYONINI ISHLAB CHIQISH - Sh.A.Jaxonov; I.Ch.Jo'raqulov (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Ushbu maqolada nikel qotishmasini toza holda eritishning samarali texnologik jarayoni ishlab chiqilgan. Tadqiqotda yuqori sifatli nikel qotishmasi olish uchun xom ashyo tarkibi, eritish harorati, atmosfera muhiti va qo‘shimcha moddalar miqdori o‘rganildi. Tajriba asosida optimal harorat va eritish sharoitlari aniqlanib, oksidlanish va aralashmalarning oldini olish usullari ishlab chiqildi. Mazkur texnologik yechim sanoatda yuqori sifatli nikel qotishmalarini ishlab chiqarish jarayonini takomillashtirishga xizmat qiladi.