SUNIY INTELLEKT VA MATEMATIK ANALIZ - Ro‘zimurodov Anvarjon Bobomurodovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola sunʼiy intellekt (SI) va matematik analiz oʻrtasidagi oʻzaro bogʻliqlikni chuqur oʻrganadi. SI tizimlarining rivojlanishi matematik analizning fundamental tamoyillariga, xususan, optimizatsiya, differensial tenglamalar, ehtimollar nazariyasi va funksional analizga tayanadi. Maqolada ushbu ikki sohaning simbiozi, matematik analizning SI modellarini qurish, ularni oʻqitish va samaradorligini baholashdagi hal qiluvchi roli yoritiladi. Shuningdek, SI texnologiyalari matematik analizning yangi yoʻnalishlarini ochish, murakkab muammolarni hal qilish va nazariy tushunchalarni chuqurlashtirish imkoniyatlari muhokama qilinadi. Tadqiqotda neyron tarmoqlar, chuqur oʻrganish va mashina oʻrganishining boshqa algoritmlarini matematik jihatdan tahlil qilishga alohida eʼtibor qaratilgan.