OILA TARBIYASINI BOSHLANG‘ICH MAKTAB O‘QUVCHISINING PSIXOLOGIK RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Jabborova Muslima Toxir qizi; Xakimova Marjona (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada oilaviy tarbiya uslubining boshlang‘ich maktab o‘quvchilarining psixologik rivojlanishiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Oilada tarbiyaga turlicha yondashuvlar, shuningdek, ularning bolaning shaxsiyati, hissiy sohasi, o‘zini o‘zi qadrlashi va xulq-atvorini shakllantirishdagi holatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, oila muhiti va ota-onalar va bolalar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarning muhimligini tasdiqlovchi tadqiqot ma’lumotlari keltirilgan. Boshlang‘ich sinf o‘quvchisining muvaffaqiyatli shaxsini shakllantirishda ijobiy hissiy muhit, talablar va qo‘llab- quvvatlashning izchilligi ta’kidlangan.