BADIIY MATNNI CHUQUR IDROK ETISH VOSITASI SIFATIDA IFODALI O‘QISHGA O‘RGATISH METODLARI - Ismanova Maluda Mamadalievna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ish ifodali o‘qishga o‘rgatishga bag‘ishlangan bo‘lib, u maktab o‘quvchilarida badiiy matnni ongli va emotsional qabul qilish ko‘nikmasini shakllantirish vositasi sifatida qaraladi. Intonatsion tahlil, rollarga bo‘lib o‘qish, teatrlashtirish kabi samarali metodik usullar taqdim etilgan, ularning amaliy samaradorligi va o‘quvchilarning o‘quv kompetensiyasi hamda empatiyasini rivojlantirishdagi ahamiyati isbotlangan.