AN’ANAVIY VA BOZOR UCHUN ISHLAB CHIQARUVCHINING BELGILARI HAMDA FARQLARI - Abdunazarova Feruza (TADQIQOTLAR, 2025)
Kirish so‘zi:Iqtisodiy faoliyat insoniyat taraqqiyotining eng muhim sohalaridan biri bo‘lib, u turli tarixiy bosqichlarda turlicha shakllarda namoyon bo‘lgan. Dastlabki davrlarda odamlar o‘z ehtiyojlarini qondirish maqsadida an’anaviy ishlab chiqarish bilan shug‘ullangan bo‘lsa, jamiyat rivojlanib, ijtimoiy mehnat taqsimoti chuqurlashgani sari Bozor uchun ishlab chiqaruvchiga o‘tilgan. Bu ikki ishlab chiqarish shakli o‘zining maqsadi, tashkil etilishi, mahsulotni taqsimlash va iste’mol qilishdagi farqlari bilan ajralib turadi. Ularning iqtisodiy tizimdagi o‘rni va ahamiyatini tushunish, hozirgi zamon bozor iqtisodiyotining negizini anglash uchun muhim hisoblanadi.