JAMIYATIMIZDA GENDER MASALALARI VA HUQUQIY MADANIYAT - Mamajanova Shaxnoza (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bugungi kunda rivojlanib borayotgan jamiyatimizda gender masalalariga bo’lgan e’tibor kuchaymoqda. Xususan, ayollar masalasi ularga yaratib berilayotgan imkoniyatlar ularning yashash tarzi, ongi va tafakkuriga, huquqiy madaniyatiga ta’sirini o’tkazmoqda. Chetdan kirib kelayotgan yot g’oyalar va “Ommaviy madaniyat” kabi salbiy va ijobiy illatlar har bir insonga o’z ta’sirini o’tkazmoqda. Mazkur maqola orqali jamiyatimizda huquqiy madaniyatning gender masalalariga o’tkazayotgan ta’siri haqida ma’lumot olishimiz mumkin.