HUQUQ TA’LIMI MUAMMOLARI - Odilova Sevaraxon Ibrohimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida huquq taʼlimi sohasida mavjud boʻlgan dolzarb muammolar va ularni bartaraf etish yoʻllari tahlil qilinadi. Xususan, huquqiy savodxonlik darajasining pastligi, taʼlim tizimida amaliyotga yoʻnaltirilgan yondashuvning yetishmasligi, zamonaviy metod va texnologiyalarning yetarlicha qoʻllanilmayotgani kabi masalalarga eʼtibor qaratiladi. Shuningdek, huquqshunos kadrlar tayyorlash sifati, o‘quv dasturlarining takomillashtirilishi hamda xalqaro tajribaning tatbiq etilishi bo‘yicha takliflar ilgari suriladi. Maqola huquq taʼlimi islohotlariga oid ilmiy-amaliy tavsiyalarni oʻz ichiga oladi.