DAVLAT VA HUQUQ ASOSLARI: NIKOHNI TUZISH VA TUGATISH - Xolniyozova Maxsuda Sobur qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nikoh tushunchasi, davlat tomonidan yuritiladigan nikohni rasman ro‘yxatga olish tartibi, shuningdek, nikohni tugatish asoslari — ajralish, bekor qilish va jinoiy javobgarlik haqida tahlil qilinadi. Huquqiy jamiyatda oilaning o‘rni, nikoh va oilaviy institutlariga davlat nazoratining ahamiyati ko‘rib chiqiladi.