GIDROMASSAJ USULI BILAN OG‘IZ BO‘SHLIG‘I GIGIYENASI VA UNING SAMARADORLIGI - KAMALOVA NASIBA BAXTIYOROVNA; B.A. Umarov (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada gidromassaj usulining og‘iz bo‘shlig‘i gigiyenasidagi o‘rni va samaradorligi tahlil qilinadi. Stomatologik amaliyotda tish va milk kasalliklarini davolashda qo‘llanilayotgan gidromassaj usuli mexanik tozalash usullariga nisbatan yumshoq va samarali hisoblanadi. Gidromassaj qon aylanishini yaxshilash, yallig‘lanish jarayonlarini kamaytirish va milk cho‘ntaklarida qolgan qoldiqlarni chiqarib tashlash kabi foydali xususiyatlarga ega. Bundan tashqari, ushbu muolajada ishlatiladigan antiseptik va antibakterial eritmalar og‘iz bo‘shlig‘idagi infeksiyalarni oldini olishda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqot natijalari gidromassaj usuli og‘iz gigiyenasi va parodont kasalliklarining oldini olishda samarali ekanligini ko‘rsatmoqda.