“XAYOLNING IJTIMOIYLASHTIRILGAN SHAKLLARI: ORZU, FANTAZIYA VA IDEALLAR” - Ismatova Sharofat Urol qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Xayol inson ongining eng murakkab va ko‘p qirrali jihatlaridan biri bo‘lib, uning ijtimoiylashtirilgan shakllari – orzu, fantaziya va ideallar – insonning hayotiy faoliyati va ijtimoiy munosabatlarida muhim o‘rin tutadi. Ushbu tushunchalar insonning ichki dunyosini boyitib, uning tashqi muhit bilan munosabatini shakllantiradi, shuningdek, shaxsning maqsadlari va intilishlarini belgilaydi. Xayolning ijtimoiylashtirilgan shakllari nafaqat individual psixologik jarayonlar, balki jamiyatning madaniy, tarixiy va ijtimoiy kontekstlari bilan chambarchas bog‘liqdir.