FOYDALANUVCHILARNI EKOLOGIK FAOLIYATGA JALB ETISHDA RAQAMLI MUKOFOTLASH TIZIMINING SAMARADORLIGI: ECOHABIT LOYIHASI TAHLILI - Xasanova Mohichexra Farxod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada foydalanuvchilarni ekologik faoliyatga jalb etishda raqamli mukofotlash tizimining samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida EcoHabit loyihasi misolida foydalanuvchilarga beriladigan virtual ballar (coinlar), reytinglar va darajalar orqali ekologik ong va xatti-harakatlarni rag‘batlantirish usullari o‘rganildi. Maqolada gamifikatsiya elementlari (ketma-ketlik, unvonlar, musobaqalar) yordamida foydalanuvchilarning ishtiroki ortgani, ularning eko-odatiy faoliyatga nisbatan motivatsiyasi kuchaygani kuzatildi. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatdiki, raqamli mukofotlash tizimi orqali ekologik ongni oshirish va barqaror yashash tarzini shakllantirish mumkin. Ushbu yondashuv ekologik loyihalarda innovatsion vosita sifatida samarali qo‘llanilishi mumkin.