QUYOSH ENERGIYASIDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Badalova Mamlakatxon Abdujabborovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola quyosh energiyasidan foydalanishning hozirgi holati, texnologik yutuqlari va kelajakdagi istiqbollarini keng ko‘lamda o‘rganadi. Quyosh energiyasining ekologik tozaligi, iqtisodiy samaradorligi va global energiya tizimlarida o‘sib borayotgan ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada quyosh energiyasi texnologiyalarining rivojlanishi, ularning qo‘llanilish sohalari, shuningdek, mavjud muammolar va ularni yechish yo‘llari muhokama qilinadi. Tadqiqot zamonaviy ilmiy adabiyotlar, so‘nggi texnologik yutuqlar va global energiya bozoridagi tendensiyalarga asoslanadi. Quyosh energiyasidan foydalanishni kengaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar taqdim etiladi, bu esa kelajakda barqaror energiya tizimlarini shakllantirishga xizmat qiladi.