KRIPTOVALYUTA VA BLOKCHEYN TEXNOLOGIYALARINING TALABALARNING MOLIYAVIY BILIMLARIGA TA`SIRI - Nasrullayev Omonulloxon Nodirjon o`g`li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola kriptovalyuta va blokcheyn texnologiyalarining talabalar orasida moliyaviy savodxonlikka ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Raqamli aktivlar bo‘yicha bilimlarning ortib borishi yosh avlodning moliyaviy qarorlar qabul qilishiga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani empirik ma’lumotlar asosida tahlil qilinadi. Talaba yoshlar orasida blokcheynning tez sura`tlarda rivojlanayotgani, shuningdek, blokcheynning xavfsizlik, shaffoflik va markazlashmagan tizim kabi afzalliklari va kriptovalyutalarning investitsiya vositasi sifatida talabalarning e’tiborini tortayotgan omillari o‘rganiladi.