VOYAGA YETMAGAN BOLALAR OʻRTASIDA ALKOGOLIZMGA QARAMLIKNI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Yusupova Sohiba Saparboyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Voyaga yetmaganlarning ichkilikbozligi noqonuniy giyohvand moddalar yoki tamaki mahsulotlarini iste’mol qilishdan ko’ra ancha keng tarqalgan muammo bo’lib qolmoqda. Voyaga yetmaganlarning spirtli ichimliklarni iste’mol qilishiga yo’l qo’ymaslik to’g’risidagi qonunlarning aksariyati Shtatlar tomonidan qabul qilingan bo’lsa-da, federal darajada Qonunchilik faolligi va Shtatlarning ushbu muammoni cheklash bo’yicha harakatlarini qo’llab-quvvatlashga qiziqish mavjud.