INVESTITSION FAOLIYATNI TASHKIL ETISHNING IQTISODIY MAZMUNI, TAMOYILLARI VA UNING ASOSIY XUSUSIYATLARI. - Jarilkapova Naubaxar Paraxat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada investitsion faoliyatni tashkil etishning iqtisodiy mazmuni, uning asosiy tamoyillari va xususiyatlari chuqur tahlil qilinadi. Investitsiyalarning milliy iqtisodiyotdagi roli, ularni jalb qilish mexanizmlari hamda samarali boshqaruv uslublari yoritilgan. Shuningdek, investitsion muhit va infratuzilmaning rivojlanishi, xususan, xususiy sektor ishtirokining ahamiyati ham ko‘rib chiqiladi. Maqolada mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ham bayon etilgan.