INNOVATSION MOLIYALASHTIRISHNING INVESTITSION MUHITGA TA’SIRI VA O`RNI - Jarilkapova Naubaxar Paraxat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada innovatsion moliyalashtirish tushunchasi, uning zamonaviy iqtisodiy sharoitda investitsion muhitga ta’siri va tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Innovatsion moliyalashtirish mexanizmlarining samarali qo‘llanilishi iqtisodiyotda yuqori texnologiyalarni rivojlantirish, yangi bizneslarni qo‘llab-quvvatlash va umumiy investitsion faollikni oshirishda muhim omil bo‘lib xizmat qilishi yoritiladi. Shuningdek, rivojlangan va rivojlanayotgan davlatlar tajribasi asosida innovatsion moliyalashtirish vositalarining investitsion muhitcha ta’siri solishtirma tahlil orqali ko‘rib chiqiladi. Maqolada O‘zbekiston misolida amaliy tavsiyalar ham ishlab chiqilgan.