GEOGRAFIK VA MATEMATIK FANLAR INTEGRATSIYASI ASOSIDA O’QUVCHILARNING KARTOGRAFIK BILIMLARINI RIVOJLANTIRISHNING METODIK TIZIMNI YARATISH - Ergashev Tolif Yuldashevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqola geografiya va matematika fanlarini integratsiya qilishning metodik tizimini ishlab chiqishga bag‘ishlangan. Integratsiyaning maqsadlari, asosiy yo‘nalishlari, metodik yondashuvlari va amaliy misollari ko‘rib chiqiladi. Maqolada fanlararo aloqalarni mustahkamlash, o‘quvchilarda analitik fikrlash va real muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan strategiyalar ta’kidlanadi. Maqola ta’lim sohasidagi mutaxassislar, o‘qituvchilar va tadqiqotchilar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.