ABU RAYHON BERUNIY NOMIDAGI URGANCH DAVLAT UNIVERSITETI AKADEMIK LITSEYI – INTELLEKTUAL SALOHIYAT MASKANI - Samandarov Jasurbek Javlonbekovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Abu Rayhon Beruniy nomidagi Urganch Davlat Universiteti akademik litseyining tashkil topishi, rivojlanish bosqichlari, ta’lim sifati, pedagogik salohiyati, o‘quvchilarning yutuqlari, tarbiyaviy faoliyat, zamonaviy ta’lim texnologiyalari, xalqaro hamkorlik aloqalari va istiqboldagi rejalar yoritilgan. Maqola litseyning zamonaviy o‘quv muhitidagi o‘rni va uning yosh avlodni intellektual va ma’naviy jihatdan tarbiyalashdagi rolini ko‘rsatib beradi.