O‘ZBEK QIZLARINING KIYINISH MADANIYATI: KECHA VA BUGUN. - Begimqulova Solixa Xonimqul qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbek qizlarining kiyinish madaniyati tarixiy jarayonlarda qanday shakllangani va zamonaviy davrda qanday o‘zgarishlarga uchragani tahlil qilinadi. Milliy an’analar, diniy qarashlar va zamonaviylik o‘rtasidagi uyg‘unlik yoki ziddiyatlar yoritilib, yoshlar ongida kiyinish madaniyati haqida to‘g‘ri tasavvurni shakllantirishning pedagogik va madaniy asoslari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, globalizatsiya sharoitida kiyinishda yuzaga kelayotgan madaniy identifikatsiya muammolariga ham e’tibor qaratilgan.