GLOBAL INFLYATSIYA BOSIMI VA UNING RIVOJLANAYOTGAN DAVLATLAR IQTISODIY VA MOLIYAVIY BARQARORLIGIGA TA’SIRI (O‘ZBEKISTON MISOLIDA) - Jurayev Rasul Raxmatullayevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiyа: Mazkur ilmiy tezisda so‘nggi yillarda global inflyatsiyaning kuchayishi va uning rivojlanayotgan mamlakatlar, xususan O‘zbekiston iqtisodiyoti va moliyaviy barqarorligiga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Xalqaro tashkilotlar statistikasi asosida 2022–2025 yillardagi inflyatsiya dinamikasi, uning sabablari va oqibatlari yoritilgan. Shuningdek, inflyatsiyaning valyuta kursiga, kreditlash bozoriga, real daromadlar va iqtisodiy o‘sishga ta’siri empirik ma’lumotlar asosida ko‘rib chiqilgan. O‘zbekiston misolida inflyatsiyaga qarshi olib borilayotgan pul-kredit siyosati va makroiqtisodiy barqarorlikni ta’minlash yo‘llari ilmiy asoslangan takliflar bilan bayon etilgan.