QIMMATLI QOG‘OZLAR BOZORI ORQALI XUSUSIY SEKTORGA LIKVIDLIK YETKAZISH: DAVLATNING ISHTIROKI VA EHTIYOT CHORALARI - Murotov Bekzod Normamatovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiyа: Ushbu maqolada qimmatli qog‘ozlar bozori orqali xususiy sektorga likvidlik yetkazish mexanizmlari, davlatning bu jarayondagi roli va moliyaviy barqarorlikni ta’minlash uchun ehtiyot choralar muhokama qilingan. Xususan, davlat va korporativ obligatsiyalarining nisbati, ikkilamchi bozorning ahamiyati hamda likvidlik manbalarining diversifikatsiyasi tahlil qilingan. Tadqiqotda statistik ma’lumotlar asosida bozor faolligi baholanadi va moliyaviy infratuzilmani rivojlantirish bo‘yicha amaliy takliflar beriladi.