MAKROIQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASHDA DAVLAT QIMMATLI QOG‘OZLARINING TRANSFORMATSION ROLI - Tojiddinov Dilshod Tulanbekovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiyа: Ushbu maqolada davlat qimmatli qog‘ozlarining makroiqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi transformatsion roli tahlil qilingan. Asosan fiskal muvozanat, monetar siyosatni optimallashtirish, inflyatsiyani jilovlash, moliyaviy bozorlarni chuqurlashtirish jarayonlarida davlat obligatsiyalarining funksional ahamiyati o‘rganilgan. Xorijiy tajriba va O‘zbekiston amaliyoti asosida solishtirma tahlil ham keltirilgan.