FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNI O‘RGANISHDA ZAMONAVIY LINGVOKULTUROLOGIK YONDASHUVLAR - Nafisa Kubayeva (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Frazeologik birliklar, ya’ni so‘z birikmalari, iboralar ma’nosidan tashqari chuqur madaniy mazmunlarni o‘zida jamlagan bo‘ladi. So‘nggi yillarda tilshunoslik va madaniyatshunoslikni birlashtiruvchi lingvokulturologiya sohasi ushbu birliklarni o‘rganishga yangi yondashuvlarni taklif qilmoqda. Ushbu maqolada frazeologik birliklarning milliy o‘ziga xosligi, ularning tarjima va xorijiy tilni o‘qitishdagi o‘rni lingvokulturologik usullar asosida yoritib beriladi. Tadqiqotda frazeologik birliklar orqali xalqning dunyoqarashi, qadriyatlari va ijtimoiy tajribasi qanday ifodalangani ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, tarjima va til o‘qitishda frazeologik birliklardan foydalanishning dolzarb muammolari ham muhokama qilinadi.