SURXONDARYO VILOYATIDA SANOATNI KLASTERLASH VA UNING ISTIQBOLLARI - Rustamova Shoxista (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Surxondaryo viloyati misolida sanoat sohasida klasterlash tizimining o‘rni va uni yaxshilashning istiqbolli yo‘llari tahlil qilingan. Klaster nazariyasi - strategiyaning iqtisodiy nazariyasi bo‘lib, u yerda ixtisoslashgan tarmoqlarning kontsentratsiyasi katta iqtisodiy faoliyatni amalga oshirishga imkon beradi. Klasterlar raqobatni ham, hamkorlikni ham rivojlantiradi Tadqiqot davomida mintaqa iqtisodida sanoatni klasterlashni rag‘batlantirishni barqarorlashtirish, iqtisodiy erkinlikni kengaytirish, soliq imtiyozlarini taqdim etish va xalqaro standartlarga mos keladigan strategiyalarni ishlab chiqish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Ushbu tadqiqot natijalari O‘zbekiston Respublikasi Surxondaryo viloyatining iqtisodiyotini rivojlantiriishga qaratilgan strategik qarorlarni qabul qilishda amaliy qo‘llanma sifatida foydalanilishi mumkin.