O‘ZGALAR PARVARISHIGA MUHTOJ YOLG‘IZ YASHOVCHI HAMDA YOLG‘IZ KEKSALARNING PSIXOLOGIK HOLATI VA ULARNI PSIXOLOGIK QO‘LLAB-QUVVATLASH - Tursunova Nargiza Muxsinovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada yolg‘iz yashovchi va o‘zgalar parvarishiga muhtoj bo‘lgan keksalarning psixologik holati, ularning ehtiyojlari va ularni qo‘llab- quvvatlash mexanizmlari yoritilgan. Maqolada keksa yoshdagi insonlarning ruhiy salomatligi, yolg‘izlik hissi, ijtimoiy izolyatsiya, xavotir va depressiya kabi holatlar haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, ularni psixologik jihatdan qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha samarali yondashuvlar va amaliy tavsiyalar keltirilgan.