GEN TERAPIYASI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR, MUAMMOLAR VA ISTIQBOLLAR - Abdurahmonova Dilnoza (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada gen terapiyasining ilmiy asoslari, zamonaviy texnologik yondashuvlari, klinik amaliyoti va istiqbollari tahlil qilinadi. Genetik, onkologik va yuqumli kasalliklarni davolashda gen terapiyasining afzalliklari, cheklovlari hamda ushbu sohadagi dolzarb etik va ijtimoiy muammolar ko‘rib chiqiladi. Gen terapiyasi tibbiyotda personalizatsiyalashgan davolash strategiyalarini shakllantirishda muhim o‘rin egallab, global sog‘liqni saqlash tizimining kelajagini belgilovchi omilga aylanmoqda.