OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA LABORATORIYA MASHG‘ULOTLARIDAN MUSTAQIL ISHLARDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Kаrshibоyеv Shаvkаt Еsirgаpоvich; Samiyeva Sitora Abduroziq qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida laboratoriya mashg‘ulotlaridan mustaqil ishlarni bajarishda raqamli texnologiyalardan foydalanishni takomillashtirishning ahamiyati va zamonaviy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Raqamli vositalar yordamida talabalar nazariy bilimlarni amaliy jihatdan mustahkamlash, xavfsiz muhitda tajriba o‘tkazish va ilmiy tadqiqot ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatiga ega bo‘ladi. Maqola raqamli texnologiyalarni ta’lim jarayoniga samarali integratsiyalash yo‘llarini ko‘rsatadi hamda oliy ta’lim sifatini oshirishga oid tavsiyalarni beradi.