KONSTITUTSIYAVIY ISLOHOTLAR DOIRASIDA INSON HUQUQLARI VA ERKINLIKLARINI HUQUQIY HIMOYA QILISH MEXANIZMLARINING TAKOMILLASHUVI - Toxirov Baxodur Shokirovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan konstitutsiyaviy islohotlarning mazmun-mohiyati va ularning inson huquqlari va erkinliklarini huquqiy himoya qilish mexanizmlariga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. O‘zbekiston Konstitutsiyasining yangi tahriri asosida fuqarolarning ijtimoiy, siyosiy, iqtisodiy huquqlarini kafolatlovchi normalarning shakllanishi, xalqaro standartlarga muvofiqlashtirilishi va ularni amalga oshirishda huquqiy mexanizmlarning roli yoritilgan. Maqolada milliy qonunchilik, xalqaro tajriba va amaliyot misolida takomillashtirilgan mexanizmlarning ustun jihatlari, mavjud muammolar va ularning yechimlari asosida takliflar berilgan.