BACHADON BO’YNI EROZIYASI KELIB CHIQISH SABABLARI - Sultonbekova Ruxshona Xushnudbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bachadon boʻyni eroziyasi — ayollarda keng tarqalgan kasallik boʻlib, u bachadon boʻyni epiteliysining silliqligi va yaxlitligini buzilishi natijasida yuzaga keladi. Ushbu maqola bachadon boʻyni eroziyasining sabablari, turlari, diagnostika usullari, davolash yoʻllari va profilaktik choralari haqida batafsil ma’lumot beradi. Maqolada bemorlar uchun xavfsizlik va kasallikning oldini olish uchun e’tiborga qaratilishi lozim boʻlgan profilaktika choralariga ham alohida urgʻu berilgan. Bachadon boʻyni eroziyasi ayollarda reproduktiv salomatlikka jiddiy taʼsir koʻrsatishi mumkin, shu bois uni erta aniqlash va davolash muhim hisoblanadi. Ushbu maqola tibbiyot mutaxassislari va umumiy oʻquvchilar uchun foydali boʻlishi mumkin, chunki unda kasallikning klinik belgilari, zamonaviy davolash usullari va zamonaviy tibbiyotdagi yutuqlar keltirilgan.