HTML DASTURI YORDAMIDA KECHIKUVCHI ARGUMENTLI DIFFERENSIAL-AYIRMALI TENGLAMALAR SISTEMASI YECHIMINI GRAFIK SHAKLDA TASVIRLANISHI - Sharipova Soraxon Toxirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada chiziqli kechikuvchi argumentli differensial- ayirmali tenglamalar sistemasini qadamlar usuli orqali yechimi tahlil qilinadi. Masalani yechish uchun HTML va JavaScript texnologiyalari asosida foydalanuvchi istalgan matritsalarni kiritib, K(t) yechimini grafik ko‘rinishda olish imkonini beruvchi dasturiy vosita ishlab chiqilgan. Mazkur tizim matematik modellashtirishda, ayniqsa kechikuvchi tizimlarning vizual tahlilida samarali qo‘llanilishi mumkin.