OB’EKTGA YO‘NALTIRILGAN DASTURLASH - O`ROLOVA MARJONA ABDUSALOM QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ob’ektga yo’naltirilgan dasturlash (OOP) - bu kompyuter dasturlash modeli bo’lib, u funksiyalar va mantiq emas, balki ma’lumotlar yoki ob’ektlar atrofida dasturiy ta’minot dizaynini tashkil qiladi. Ob’ektni noyob atributlar va xatti-harakatlarga ega bo’lgan ma’lumotlar maydoni sifatida aniqlash mumkin.